dimecres, de novembre 30, 2005

Lletra d'Invitació


Imatge: Portada de l'obra.


Edicions 72 i l'Editorial d'En Púrries es complauen en convidar-lo a l'acte de presentació de Una certa foscor, la darrera obra de l'insigne poeta i amic de la saviesa En Jeroni Banyes, conegut en la catasfera com a TrosdeSoca (o TdS), i guanyadora del IV Premi de Poesia Rafel Terrafè de Sant Mogut pels Calés.

L'acte, precedit per un tast de vins amb denominació d'origen Costers del Segre, tindrà lloc a la Tasca Gat de la capital del Barcelonès proper [dimarts 22 de novembre; divendres 25 de novembre; divendres 2 de desembre divendres 16 de desembre] dimecres 29 de febrer de 2006 a les 13h, i el seguirà una lectura del poema més prometedor i original de la seva darrera producció: "Els segaires".



ELS SEGAIRES
per Jeroni Banyes

Lleida triomfant,
tornarà a ser rica i plena.
Endarrera aquesta gent,
tan ufana i capitolina.

Bon cop de falç!.
Bon cop de falç,
defensors de Lleida!.
Bon cop de falç!.

Ara és l'hora, segaires!.
Ara és l'hora, d'estar alerta!.
Per quan vingue un altre juny,
esmolem ben bé les eines!.

Bon cop de falç!.
Bon cop de falç,
defensors de Lleida!.
Bon cop de falç!.

Que tremole l'enemic,
en veient la nostra senyera
Com fem caure espigues d'or,
quan convé seguem cadenes!.

Bon cop de falç!.
Bon cop de falç,
defensors de Lleida!.
Bon cop de falç!.

- - -
No amb la còlera, sinó amb el riure es mata. (Nietzsche, esmentat —que no plagiat— per
TdQ)


Una reflexió més seriosa sobre el tema la podreu trobar en aquest altre escrit meu.

[La
imatge original per a la fotocomposició és d' Hugo Amador (2005)]

13 Comentaris:

Anonymous Anònim ha escrit...

És el "tema" aquests dies de la catasfera...

30 de novembre, 2005 13:13  
Anonymous Anònim ha escrit...

jejejeje...
Molt bo..

30 de novembre, 2005 15:44  
Blogger èlsinor ha escrit...

Gràcies, donot.

30 de novembre, 2005 20:31  
Blogger èlsinor ha escrit...

Sí, luthien, ja me'n vaig adonar en llegir primer un post de la donot i, després, començar a veure'n altres en més blocs.

De fet, fa una setmana jo també en vaig escriure un de seriós, no de conya com aquest de hui.

30 de novembre, 2005 20:33  
Anonymous Anònim ha escrit...

A mi m'ha ofès profundament. Demano EDUCADAMENT que s'esmeni l'error de l'atac gratuït a tots els lleidatans de la blogosfera. I demano que es deixi el tema, perquè els que ens hem interessat per l'assumpte tenim bastanta més informació que els qui en parlen gratuïtament, i ens hem pres la molèstia de no fotre més llenya al foc. Perquè parlar i parlar és molt fàcil, creieu-me...

01 de desembre, 2005 00:00  
Blogger èlsinor ha escrit...

joanet, no sé exactament per què dius que 'ataque' els lleidatans gratuïtament.

Només se m'acut que serà perquè he modificat la lletra de Els segadors substituint-hi 'Catalunya' per 'Lleida', cosa que t'asseguro que no ha sigut per burla sinó que la meua intenció ha sigut fer una paròdia amb un plagi ben obvi, i s'hi esmenta 'Lleida' perquè el plagiari dóna la casualitat que és lleidata i lògicament enaltirà la seua terreta abans que cap altra; si haguera sigut de Barcelona, de Girona o de Tarragona, hauria adaptat la lletra en conseqüència.

El que no vull és pensar que hi veus l'ofensa a tots els lleidatans perquè n'ataque un en concret: ¿o és que tu -com sembla que pretén la Generalitat en la seua nova campanya publicitària- t'avergonyeixes de ser home perquè n'hi ha uns malparits que maltracten les dones? En tot cas, jo m'avergonyiria d'eixos malparits en concret i no de mi o de la resta d'homes normals.

01 de desembre, 2005 00:39  
Anonymous Anònim ha escrit...

Però què cony t'empatolles? Penso que estàs faltant al meu orgull com a lleidatà de Ponent, i penso que estàs cometent una burla inhòspita contra la dignitat d'un escriptor. Us esteu encaramant molt amunt, però ja caureu... D'altra banda, sortir amb recursos fàcils de la masculinitat, ho trobo tristament mediocre..

01 de desembre, 2005 12:18  
Blogger èlsinor ha escrit...

Perdona, però escriptor és el qui crea mitjançant l'escriptura; i, en el millor dels casos, la denominació que rep el qui fa com aquest és la de copista.

Respecte a això del teu orgull ferit de lleidatà de Ponent, ja t'ho faràs tu mateix; jo no pense donar-te cap explicació més perquè, si no has entès la comparació que jo hi feia i la conclusió que se'n treia, és perdre el temps continuar-hi.

01 de desembre, 2005 15:28  
Blogger èlsinor ha escrit...

Bé, joanet, crec que m'he precipitat en dir-te que no et donaria cap explicació més, però a fi que entengues la meua actitud i com veig jo la teua posició --coses que, al cap i a la fi, m'han fet respondre com ho he fet--, deixa'm fer-te una pregunta:

Si tu alguna vegada digueres que Zaplana és un malparit i t'isquera ú dient-te que se sentia molt ferit per ser de Cartagena també, ¿què en pensaries?

01 de desembre, 2005 18:19  
Anonymous Anònim ha escrit...

Trobo aberrant, envejós i trist que titllis de "copista" en Toni. Segur que t'és molt fàcil criticar des del teu bloc, però al menys tingues ous de demanar-li explicacions, o atreveix-te a interessar-te per l'assumpte. I potser t'explicaràs alguna cosa.

Segon; per mi, pots anar-te-les donant de persona culta, superior a mi si ho vols; però no pateixis, ja arribarà el dia que veuràs que ets encara més avall que el baix de tot. I ho demostres amb aquesta prepotència que t'atorga el fotre't dels altres.

Ara, que, jo, me'n ric.

01 de desembre, 2005 19:35  
Blogger èlsinor ha escrit...

joanet, unes observacions:

·Primera: encara estic esperant la teua resposta a la meua pregunta.

·Segona: titlle l'Antoni de copista --i en el millor dels casos-- per allò que ha fet amb el litus; de la seua obra anterior, no en sé res i no en parle, però potser hauríem de revisar-la amb més detall.

·Tercera: jo no me les done de res, així que igual caldria que et preguntares per què penses tu això.

·Quarta: t'equivoques en pensar que no m'he interessat per l'assumpte, ja que he llegit les 'explicacions' del propi TdQ al seu bloc i les respostes que ha escrit al del litus i a un o dos blocs més.

.Cinquena: ¿t'has llegit tu el meu post més seriós sobre el tema: Plagi?

Tu te'n rius, i jo també, així que tots dos allargarem una mica més la nostra vida gràcies a aquesta risoteràpia virtual.

01 de desembre, 2005 20:12  
Anonymous Anònim ha escrit...

Bla, bla, bla.

No penso tornar a entrar aqui. Apa, bon vent.

03 de desembre, 2005 13:15  
Blogger èlsinor ha escrit...

Au, nen, i ara vés a plorar al muscle de papà i, quan cresques i sàpigues enraonar, torna si vols, que ningú no et notarà tampoc a faltar si no ho fas.

03 de desembre, 2005 15:46  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home