dimarts, de novembre 29, 2005

Vox Dei...


Imatge: Fotografia de Benet XVI.



Preneu-ne exemple, infidels fills del segle, preneu-ne, que és vox Dei... :D




Diari de Balears Digital
(29/11/2005)

Benet XVI convida a ensenyar el llatí als joves perquè no es perdin «els seus tresors» E.P.Roma.

El papa Benet XVI convidà ahir a «ensenyar llatí als joves» perquè no es perdi el gran tresor de l'Església en aquesta llengua i perquè no desaparegui l'ús d'«aquest insigne instrument», després de rebre ahir els membres de la Fundació Latinitas, creada per Pau VI l'any 1976 per a l'estudi i la salvaguarda de la llengua llatina i de la literatura clàssica i cristiana.

Benet XVI els adreçà un discurs en llatí per exhortar-los a difondre aquesta llengua, sobretot entre els joves, mitjançant noves metodologies. Així mateix, el pontífex confessà la seva «alegria de poder parlar en llatí» als participants en el concurs promogut per la institució esmentada.

Benet XVI es mostrà satisfet per la cura de la Fundació Latinitats en la promoció d'aquest noble idioma, que ell cultiva des de la seva joventut. Entre les activitats de l'entitat, hi destaca la divulgació del diccionari Lexicon recentis latinitatis, que conté més de 15.000 paraules.

(...)

4 Comentaris:

Anonymous Anònim ha escrit...

Que fort!! Ja posats podrien ensenyar esperanto, que és la llengua universal!!

29 de novembre, 2005 11:51  
Anonymous Anònim ha escrit...

Perdó, el de dalt, però el llatí ja era la llengua universal dos mil anys abans que nasqués l'esperanto (que es basa en bona part en arrels llatines).
Per un cop el missatge papal no està malament. Ara que, amb el predicament que té entre els joves d'avui, em sembla que més perjudica que no ajuda.

29 de novembre, 2005 14:22  
Blogger èlsinor ha escrit...

fabullus, és 'la de dalt', no 'el de dalt' :)

Amb la resta, totalment d'acord; i, per cert, coneixes el Transnational Radical Party? Tenen un lloc que està molt bé, i una de les seues seccions està dedicada a lluitar contra l'obscurantisme religiós.

29 de novembre, 2005 23:22  
Blogger èlsinor ha escrit...

luthien, millor que l'esperanto, a banda del llatí, és interlingua: visita el seu lloc, i ja em diràs què en penses :)

Sobre altres llengües artificials, ací tens un bon lloc per a començar.

29 de novembre, 2005 23:50  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home