diumenge, de novembre 27, 2005

Finde


Imatge: Sopar del dissabte 26/11/2005(1) ©Èlsinor.

Hui, almenys als blocs que solc visitar, no hi ha gaire moviment perquè molts dels blocaires han fet una quedada a Girona aquest migdia. Per desgràcia a mi m'agafava massa lluny per a anar-hi des de València, i més encara depenent del transport públic, així que m'hauré d'esperar a que en facen una a Barcelona o Tarragona...i millor si és sopar un dissabte a la nit.

Mentrestant, jo també he aprofitat el cap de setmana amb dos sopars i dues eixides fins a quarts de huit del matí una, i de nou l'altra. El divendres vam sopar al Zacarías, a la zona de Cánovas, i després vam estar de copes al Gran Café (també en Cánovas), al Gasoil (a la zona d'Aragó) i vam acabar a La Indiana; el dissabte vam sopar a casa d'un amic i després vam anar al Desigual (per la zona Xúquer-Honduras) i vam acabar la nit —o vam començar el dia, clar— al Cormorán.

Total, que m'he alçat a les 15:20h i perquè m'ha sonat el despertador, que, si no, a saber fins a quan hauria estat dormint; i encara gràcies, perquè, darrerament, tant era a quina hora em gitava, que acabava despertant-me a les tres o quatre hores sense haver-hi descansat.

Amb aquest horari és evident que hui no anava a fer gaires coses, així que, per a veure si trobava res apropiat per a respondre-li a fabullus, he començat a fullejar Sèneca en una edició en castellà(2) i m'hi he trobat l'encapçalament d'una de les seues cartes que m'ha cridat l'atenció:

CXXII. Los trasnochadores. Causa de este desarreglo.

Ui! Però i què diu ara, aquest! 'Desarreglo'?? No sé, no sé si em convé continuar llegint o no; però bé, ja posats, tirem cap endavant amb valor i decisió:

(...) Hay quienes cambian las funciones del día y de la noche y no abren los ojos, pesados por la borrachera anterior, antes de que la noche empieza a aparecer.

Borratxera?? No, crec que vas errat, que no és aquest el meu cas...

(...) ¿Crees tú que saben cómo debe vivirse, éstos que no saben cuándo [se tiene que vivir]?

Sí, home, i què més?

(...) Aunque pasen sus noches en medio del vino y de perfumes, aunque consuman todo el tiempo de su vigilia perversa en abundantes comilonas, no banquetean, sino que celebran sus honras fúnebres. Realmente para los muertos se preparan durante el día.

Com???? Au, a fer la mà llibre i lectura!! Serà possible...!?

rumoresque senum seueriorum
omnes unius aestimemus assis!
, (3)

i a viure la vida, que són quatre dies (...i un me'l reserve per a la següent trobada de blocaires)!



Notes:
(1) Jo sóc el de l'extrem inferior dret de la pantalla; l'amic que feia el sopar a casa és el que està fent la foto.
(2) Cartas a Lucilio. Pròleg i traducció de Vicente López Soto (Barcelona, 1982).
(3)
Catul 5, vv.2-3: "i, pels remucs dels vells massa severs, no els hi donem ni mig quinzet"

3 Comentaris:

Anonymous Anònim ha escrit...

Així tractes la saviesa antiga? Enviant-la "a fer la mà"? Ja veig que ets com una "auis nocturna" en paraules de Sèneca (1). Però, vaja, tot t'és perdonat quan se't veu en tan bona companyia com a la foto. Per cert el teu és l'únic bloc que he vist (de moment) amb notes a peu de pàgina. Quina erudició! I aquest és l'únic comentari que també en té (2).

(1) Lletres a Lucili, 122, 3. De tota manera Sèneca ja se sap, deia una cosa i en feia una altra.
(2) :P

28 de novembre, 2005 01:34  
Anonymous Anònim ha escrit...

Ah! i que consti que la citació de Sèneca només era per provocar!

28 de novembre, 2005 01:47  
Blogger èlsinor ha escrit...

Home, ja posats m'agrada més la paraula λυχνόβιος (o, si vols seguir a Sèneca, lychnobius: Lletres..., 122,16) que no pas auis nocturna, que això del grec sona com a més 'chic', no? :D

I, pel que fa a la saviesa antiga, només és qüestió de saber quina n'esculls: en aquest cas, per exemple, preferisc la de Catul, Ovidi o fins i tot la que traspuen els priapeus, ja que

Ludens haec ego teste te, Priape,
horto carmina digna, non libello,
scripsi...

(Priapea 2)

28 de novembre, 2005 02:27  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home