dimarts, de març 13, 2007

Enveja d'escriure


Aquests dies, després d'haver acabat de llegir Creta.La batalla y la resistencia, d'Antony Beevor, he mamprés la lectura d'un llibre d'un estil diametralment oposat a l'anterior: El libro de los abrazos, d'Eduardo Galeano, un regal de la Jo March.

I, llegint-hi llegint-hi, hi he trobat un paràgraf dels molts que hi ha carregats de surrealisme que m'ha fet pensar especialment en els relats amb què de vegades ens regala la nimue:
Los sueños olvidados
Helena soñó que se dejaba los sueños olvidados en una isla.
Claribel Alegría recogía los sueños, los ataba con una cinta y los guardaba bien guardados. Pero los niños de la casa descubrían el escondite y querían ponerse los sueños de Helena, y Claribel, enojada, les decía:
Eso no se toca
Entonces Claribel llamaba a Helena por teléfono y le preguntaba:
¿Qué hago con tus sueños?
I és aleshores quan els envege —a Galeano, a nimue i als qui poden escriure com ells— la seua capacitat de fabulació i de poder usar-hi la ploma per a embellir l'eixuta prosa amb un floret de lirisme, mentre que la meua, en canvi, més que no ploma és fibló, i floret però d'esgrima...

Etiquetes de comentaris: , , ,

2 Comentaris:

Blogger nimue ha escrit...

glups! moltes gràcies, elsinor. Galeano és un dels mestres així que si em poses al seu costat ni que siga una miqueta, no saps quin regal em fas. Bonico! :)

14 de març, 2007 11:41  
Blogger èlsinor ha escrit...

Sí, després d'haver llegit Galeano, el lligam s'hi veu clarament... :)

14 de març, 2007 16:15  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home