dilluns, de març 12, 2007

Inici de Falles

Imatge: Falla de l'Exposició, divendres a la nit (09/03/2007)

Ja estan ací les Falles, i no només les mascletaes de migdia i els talls de carrers i avingudes que convertiran la ciutat en un caos durant més d'una setmana, sinó que, per més que oficialment la plantà siga la nit del 15 al 16, les falles majors ja van començar a ser muntades la setmana passada.

Com que cada vegada són més grans i més treballades, amb molts detalls que fan el seu muntatge força complicat, també cada vegada comencen a plantar-s'hi abans, encara que de portes enfora hom vulga continuar mantenint-hi la il·lusió de respecte a la tradició; realment, més que no pas de 'Nit de la Plantà', hauríem de parlar de 'Setmana de la Plantà'...i dels desgavells circulatoris.

Perquè, per si no hi haguera prou amb el caos dels carrers tallats per les falles, darrerament les Comissions falleres s'hi han acostumat a eixir dels seus Casals de tot l'any i a envair la resta dels carrers lliures plantant-hi recintes tancats i, de nit, afegint-hi discomòbils...mentre els locals d'oci han de tancar abans per llei.

(Segueix)

Que sóc un exagerat? Mireu, mireu, ací teniu el recinte que la Comissió de la Falla Yecla-Cardenal Benlloch instal·la cada any dues setmanes abans de Falles al C./Yecla, que uneix l'Avgda. Cardenal Benlloch amb el C./ Manuel Candela: de quatre carrils que hi ha (dos per cada sentit de la marxa), n'inutilitza dos, els que van cap a Manuel Candela.

Imatge: Recinte de la Falla Yecla-Cardenal Benlloch (11/03/2007)

I, una vegada vist tot açò --i sense haver-hi parlat dels sorolls que no hi cessen ni de dia ni de nit-- ¿vos estranya que els valencians que no són fallers acaben marxant majoritàriament de la ciutat durant aquests dies?

Etiquetes de comentaris: , ,

3 Comentaris:

Blogger Toni Solano ha escrit...

Como alma que lleva el diablo, hay que huir de tanto sinsentido. He vivido más de veinte años en Valencia y he soportado demasiado eso que cuentas. Creo que los propios falleros de verdad (los de toda la vida, no esos de grito fácil) se sienten avergonzados de ver a qué extremos están llegando las fiestas, cada vez más comerciales, cada vez menos participativas. No hay derecho a que interrumpan la vida cotidiana durante un mes.

13 de març, 2007 00:01  
Blogger èlsinor ha escrit...

I ara, a més dels sorolls, talls de carrers, etc., s'hi afig la contaminació lumínica i acústica de la il·luminació de carrers com els de la falla del C./Sueca, que més aviat pareix que estiguen celebrant-hi la Feria de Abril...

13 de març, 2007 00:25  
Blogger nimue ha escrit...

confesse que jo he aprés a enyorar la festa quan he vingut a viure a Barcelona. Quan vivia a València sempre, que depenia a de mi, aprofitava per anar-me'n tota la setmaneta de vacances perquè sentia que allò era un infern.
Les vegades que han vingut amics de fora a fer de guiris i m'ha tocat fer d'amfitriona reconec que m'ho he passat molt bé.

I aquests tres anys que porte vivint Barcelona la veritat és que m'enyore una miqueta i ara sóc jo la que va a fer de guiri. No pensava que em passaria! De totes maneres enguany me'n vaig a Londres així que tampoc no tindre falles.
Ànim!!! que dins de no res s'acaba el soroll i comença la primavera!

13 de març, 2007 09:24  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home