dijous, de març 08, 2007

Dia Internacional de la Dona

El Secretari General de les Nacions Unides.
Missatge del Dia Internacional de la Dona.
8 de març de 2007:

"És un honor i un plaer fer-los arribar les meues més caloroses salutacions en aquest Dia Internacional de la Dona, per a mi el primer com a Secretari General de les Nacions Unides. Espere que m'arriben a conéixer com el seu representant i el seu aliat en els anys futurs.

Aquest dia ofereix una oportunitat per a què tots, dones i homes, ens unim en pro d'una causa que toca tota la humanitat. Reforçar la influència de les dones és no sols un objectiu en si mateix, sinó una condició indispensable per a millorar la vida de tots els habitants del planeta.

Ningú no en pot negar les clares proves i ningú no pot discutir els resultats de la Cimera Mundial de 2005, en què els dirigents del món van reafirmar que la igualtat de gènere i els drets humans per a tothom són imprescindibles per al desenvolupament, la pau i la seguretat.

(Segueix)

No obstant això, encara estem molt lluny de convertir aqueix enteniment comú en pràctica universal. En gairebé tots els països les dones continuen tenint poca representació als llocs d'adopció de decisions. El treball de la dona és infravalorat, insuficientment remunerat o no remunerat en absolut. Dels més de 100 milions de joves que no assisteixen a l'escola, la majoria són xiquetes; dels més de 800 milions d'adults analfabets, la majoria són dones.

El més greu és que la violència contra les dones i les xiquetes persisteix sense disminució en tots els continents, tots els països i totes les cultures, amb efectes devastadors en la vida de les dones, les seues famílies i tota la societat. La major part de les societats prohibeixen aqueixa violència, però en la realitat sovint s'encobreix o es tolera tàcitament.

Per això és tan important el Dia Internacional de la Dona. Ens recorda la nostra responsabilitat d'esforçar-nos en pro d'un canvi durador dels valors i les actituds. Ens crida a treballar en aliances dels governs, les organitzacions internacionals i el sector privat. Ens insta a procurar una transformació de les relacions entre dones i homes en tots els nivells de la societat. Ens urgeix a enfortir tots els mitjans de reforçar la influència de les dones i les xiquetes, des de l'educació fins al microcrèdit.

Les Nacions Unides han d'anar a l'avantguarda d'aqueixos esforços. Em compromet a fer tot quant estiga a mon abast per a què així siga, no sols el Dia Internacional de la Dona, sinó cada dia. Em prepare ansiós a treballar amb vostés en aquesta missió col·lectiva."


Etiquetes de comentaris: ,

4 Comentaris:

Blogger Deric ha escrit...

jo també vull un dia per mi... ui, si ja el tinc!

08 de març, 2007 19:37  
Blogger èlsinor ha escrit...

L'1 de maig, potser? :P

08 de març, 2007 19:43  
Blogger nimue ha escrit...

tant de bo algun dia aquest dia deixe de tindre sentit.

08 de març, 2007 20:45  
Blogger èlsinor ha escrit...

Això mateix, nimue.

08 de març, 2007 21:11  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home