dimarts, de juny 26, 2007

Les bondats d'Internet

Almenys, alguna cosa bona ens havien de trobar als internautes, que no tot ha de ser roí ni Sodoma i Gomorra (snif!)...


Avui.cat (26/06/2007)

Un estudi demostra que els usuaris d'Internet són més actius, tenen més amics i tenen menys depressions

Els usuaris d'Internet són més actius, tenen més amics, estan més implicats a la vida política i tenen menys depressions, segons conclou l'informe Projecte Internet Catalunya (PIC), impulsat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i finançat per la Generalitat.

El sociòleg Manuel Castells, codirector de l'estudi juntament amb la rectora de la UOC, Imma Tubella, ha ressaltat que el projecte "ha verificat el que ja se sabia, que les noves tecnologies no tanquen la gent a casa sinó que activen la sociabilitat". Segons Castells, considerar que l'ús d'Internet "aïlla i aliena" és "un judici sense cap base científica".

Internet i l'autonomia
Després d'analitzar les dades de l'estudi exhaustiu, realitzat per 40 investigadors i fet a 15.390 persones a nivell presencial i 40.400 per Internet, Castells ha assegurat que Internet és "l'element clau per l'autonomia personal, política, econòmica i professional".

En la seva opinió, "quant més autònoma és una persona més utilitza Internet, i a la vegada reforça la seva autonomia". Per al sociòleg, aquesta apreciació és un "assoliment" perquè "és la primera vegada que es demostra estadísticament".

L'objectiu
L'objecte d'anàlisi del PIC ha estat l'incidència d'Internet en tots els àmbits de la vida social, empresarial i administrativa catalana. L'estudi mostra que el 83% de joves d'entre 15 i 24 anys són usuaris habituals de les noves tecnologies. Segons Tubella, els adolescents conviuen simultàniament amb cinc pantalles: la del televisor, el mòbil, la consola, l'agenda electrònica i l'ordinador.

Etiquetes de comentaris:

4 Comentaris:

Blogger Deric ha escrit...

que internet no és sodoma i gomorra???????
doncs ara mateix em desconnecto! faltaria més! m'han pres el pèl!
;)

26 de juny, 2007 19:44  
Blogger èlsinor ha escrit...

Home, ho és també...però no tant com alguns ens volen fer creure.

26 de juny, 2007 20:39  
Blogger nimue ha escrit...

aah! no! jo sóc una insociable marginada i deprimida! :PP

27 de juny, 2007 13:46  
Blogger èlsinor ha escrit...

Ui, doncs després de llegir l'article, em sembla que això teu només deu de ser una 'pose' estètica... :P

27 de juny, 2007 20:33  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home