dijous, de maig 03, 2007

No, no i no!

No, no i no
Jesús Puig

Quan encara no havíem digerit del tot l'intent del PP de clausurar les emissions de TV3, ja tenim cuinat i servit un nou contenciós amb la potra que els ha entrat als de Camps per l'exhibició de la pel·lícula Ja en tenim prou. I és que no hi ha setmana en què no es produïsca una mala notícia en el complicat món de les relacions entre el PP i la llibertat d'expressió. D'ací, el títol d'aquest comentari. No a la censura de TV3. No a la censura de Ja en tenim prou. I no a la censura que ve. I no diguen que m'avance, vistos els precedents (l'últim, el boicot al grup Prisa). Així doncs, com el bolero de Los Panchos, «No, no i no». Tres vegades no, abans que cante el gall de les eleccions.

Jo no sé si Ja en tenim prou serà tan colpidora com un documental de Michael Moore; però segur que prohibir l'exhibició incrementa l'interès per veure-la. De manera que els passes privats de la pel·lícula s'obriran camí com foc en la palla i l'èxit de públic sorprendrà la pròpia empresa (tal com deien abans de les estrenes ­teatrals). Com sol passar, les prohibicions registren aquests efectes col·laterals. No cal més que observar l'índex de llibres prohibits del Vaticà per saber que és una llista de best-sellers.

Diuen els jutges que Ja en tenim prou és «propaganda política». Enhorabona. Tanta precisió jurídica enlluerna. Així que, amb la vènia de la sala, pregunte atordit: i Canal 9 què és? Neutralitat angelical, o propaganda partidista pagada amb diners públics? No s'ho prenga el lector a broma. Si els jutges diuen que Ja en tenim prou és propaganda, jo m'ho crec i llestos. Però com que tinc set de justícia i no vull deshidratar-me, a veure si es posen a treballar i vigilen la metadona mental que escampa la tele valenciana. Mentrestant, els que la veuen per informar-se, millor que lligen el Tebeo; perquè si Ja en tenim prou denuncia la realitat valenciana, Canal 9 transforma la realitat en ficció. Fins el punt que no saps si Lluís Motes és una persona real o un ninot del Guiñol.

Etiquetes de comentaris: , ,

4 Comentaris:

Blogger nimue ha escrit...

ai, mare, quins desficacis. Jo també crec que la prohibició és una bona propaganda encara que m'agradaria que no haguera de ser així. També tinc l'esperança que tantes animalades juntes contribuiran a fer-los fora. Per què si no la portem clara...

Tinc entés que el dilluns passat el Levante regalava la pel·li... En fi, jo tinc la meua encarregada als amigatxos, a veure si me l'envien i la puc veure.

03 de maig, 2007 08:11  
Blogger èlsinor ha escrit...

Jo no la vaig aconseguir, però un pardalet m'ha dit que demà divendres igual la tornen a repartir amb la cartellera Turia...; si no, supose que algú la pujarà a Internet.

03 de maig, 2007 20:22  
Blogger Ainalma ha escrit...

Ui, no n'he sentit a parlar... per a variar :-(

03 de maig, 2007 22:00  
Blogger èlsinor ha escrit...

Hehehe, no sé on tindràs el cap darrerament, ainalma... ;)

04 de maig, 2007 00:10  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home