dimarts, de novembre 07, 2006

Psicosi paranoica



Definitivament
, amb l'entrada en vigor ahir de les noves regulacions sobre seguretat a tots els aeroports de la UE, els terroristes islàmics ens han guanyat --com a mínim-- la batalla psicològica, perquè, causades per una paranoia potser excessiva, aquestes mesures no fan més que reforçar-la i crear-ne en qui encara ni hi havia pensat, ja que les molèsties i els retards als aeroports no en seran més que un recordatori incessant.

Ja va dir Churchill amb motiu del reembarcament de les tropes angleses a Dunkerque durant la II Guerra Mundial que les guerres no es guanyen amb retirades ('Wars are not won by evacuations'; discurs a la Cambra dels Comuns del 4 de juny de 1940), però tampoc lluitant-les a la defensiva, i la del terrorisme i la seguretat és una guerra que s'ha de guanyar a l'ofensiva, emprant-hi sobretot els serveis d'intel·ligència dels països compromesos.

I, a aquest terrorisme que ara vol colpejar-nos, dogmàticament religiós i contrari a l'essència democràtica i lliurepensadora d'Occident, cal combatre'l amb els mateixos principis que ell vol anihilar, i no amb restriccions dels drets individuals ni retallant les llibertats públiques en nom de la seguretat; un pas enrere és una cessió, i, a a aquests, ni un pam de terra...

Etiquetes de comentaris: ,

6 Comentaris:

Anonymous Anònim ha escrit...

Pues jo no se si sera a tots els aeroports... pero ara aqui a Dublin hauras de portar l'ampolla d'aigua en una bosseta de plastic amb un label (mmm com es diu en catala label??) que posi el que es.
Idem per medicaments i tota la pesca...

I aixo em sap greu.. perque ara que suposa que ja no em podre portar ampolles de moscatell cap a Dublin?? XDD :p

Pero la vritat, es que es passen molt amb la seguretat... vaja penso jo

07 de novembre, 2006 21:24  
Anonymous Anònim ha escrit...

etiqueta volia dir..

(label??)

:p

07 de novembre, 2006 21:25  
Blogger èlsinor ha escrit...

Sí, també ho pense jo, i a això m'estava referint amb el post.

Aquests excessos de precaució no fan més que revelar que al darrere de les mesures hi ha por...i els fan vore als terroristes que van pel bon camí, perquè eixe és justament el seu objectiu: crear-hi terror en els seus enemics.

07 de novembre, 2006 22:50  
Blogger nimue ha escrit...

la veritat és que una mica paranoics sí que ens estem tornant.
Jo vull volar segura (veges, tot el món vol!) però tot això em sembla excessiu!

08 de novembre, 2006 12:17  
Anonymous Anònim ha escrit...

Jo m'he trobat en alguns aeroports europeus sotmès a escorcolls que considere que atempten contra la meua dignitat. D'altra banda pense que a alguns (que solen omplir-se la boca de la paraula llibertat) ja els va bé retallar els drets dels ciutadans, amb esta excusa o amb qualsevol altra.

08 de novembre, 2006 15:26  
Blogger èlsinor ha escrit...

Sí, i, a més de ser sovint indignes i excessives, són inútils perquè els explosius poden pujar-se de moltes maneres a l'avió: així, no cal pensar-hi massa per veure que s'hi poden ajuntar quatre o cinc terroristes amb explosiu líquid repartit en botelletes de la mida exigida, i entre tots en tenen prou per a fer explotar l'avió.

O és que per a evitar això faran vols amb passatgers únicament de la mateixa religió o de la mateixa ètnia o del mateix poble?

En fi, tot plegat, un patètic desficaci.

08 de novembre, 2006 19:32  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home