divendres, de febrer 03, 2006

Traïdors!

Imatge: Camps (PP, a la dreta) i Pla (PSPV-PSOE, a l'esquerra [??] )


Si va haver-hi qui va vendre Catalunya per un plat de llànties, ¿havia de ser menys, el meu pobre País Valencià?

(Segueix)


Dijous, 02 Febrer de 2006

EL BLOC ACUSA A PP I PSOE D’HAVER DUT A TERME UN COP D’ESTAT A LA COMISSIÓ CONSTITUCIONAL

Pepa Chesa (BLOC): "L’entesa entre PP i PSOE, amb l’empara d’Alfonso Guerra s’ha convertit en una veritable amenaça per a la democràcia"

La Secretària d’Organització del BLOC, Pepa Chesa, ha acusat este matí el Partit Popular i el Partit Socialista d’haver fet "un autèntic cop d’estat al si de la Comissió Constitucional en el debat sobre les esmenes al projecte de reforma de l’Estatut valencià". Chesa, que assisteix al debat a Madrid com a convidada, ha considerat que "PP i PSOE, en veure que el seu pacte no compta amb el suport de cap grup parlamentari, s’han vist obligats a manipular el reglament de la Cambra per a incloure una esmena transaccional". La dirigent nacionalista ha dit que "l’acord entre PP i PSOE al Congrés, amb l’empara d’Alfonso Guerra, s’ha convertit en una veritable amenaça per a la democràcia" ja que, ha afegit Chesa, "no els ha tremolat el pols per actuar de mala fe, ometre informació a la resta de grups i manipular el reglament de la Cambra per intentar que isquen endavant les seues esmenes". El dia de hui, ha conclòs Chesa, "serà recordat com una jornada negra en la història de la
democràcia valenciana, però a partir d’ara es veurà encara molt més clar el pacte indigne entre PP i PSOE"


NOTA: es pot seguir el debat a la Comissió Constitucional en directe al "Canal Parlamentario" (http://www.congreso.es)


_.oOo._

EUPV lamenta la marxa enrere de Pla
02-Feb-2006


MARCOS LAMENTA "LA MARXA ENRERE DE PLA" I ADVERTEIX QUE SERÀ MOLT DIFÍCIL "TORNAR A GENERAR ALGUN TIPUS DE COMPLICITAT"

La coordinadora d’Esquerra Unida adverteix que els socialistes "possiblement li estan regalant al PP una nova majoria absoluta"

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Glòria Marcos, ha lamentat el que considera una "desastrosa i errònia marxa enrere" del secretari general del PSPV-PSOE, Joan Ignasi Pla, en el tema de l’Estatut, pel que comporta d’haver "generat importants expectatives que després s’han vist frustrades entre molta gent, incloent la formació que jo represente". "Per la nostra part creguem haver jugat net i clar, des del principi, però no es pot dir el mateix dels socialistes, que han capgirat els seus plantejaments i han demostrat que no són de fiar. No s’entén haver jugat tan fort per a després arribar al punt de partida. És incomprensible i així va a ser molt difícil tornar a generar algun tipus de complicitat i eixa és una molt mala notícia".

"Des de la flexibilitat de la negociació som els únics que hem defensat amb credibilitat i insistència la unitat de la llengua i la democratització del text estatutari. Hem estat oberts fins el final a millorar el text i hem fet un important esforç perquè pensàvem que l’Estatut havia d’arreplegar les inquietuds d’una part molt substancial de la societat i això ara no va a ser possible", va explicar la responsable política, qui, abans de fer una anàlisi en més profunditat, també va alertar que amb el pacte "se li ha regalat al PP una molt important victòria política que tindrà importants conseqüències". "Si més no", prosseguí, "es crea un ambient polític molt complicat i no és cap bogeria dir que els socialistes possiblement li estan regalant al PP una nova majoria absoluta".

"A més, en el tema lingüístic s’obri la porta a una important inseguretat jurídica i s’està regalant a la dreta un instrument decisiu per liquidar la unitat lingüística i tot el que comporta de menyspreu i burla a tots aquells que han treballat durant dècades per sostindre i conrear el valencià", digué per concloure.

València, 2 febrer de 2006
GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA