dimarts, d’octubre 18, 2005

Memòria














Imatge: Excavació de Santaella (Còrdova, 9-11 juliol 2004), en Foro por la Memoria.


Acabe de llegir que la comissió encarregada per a redactar la llei de la memòria històrica se sent desbordada per tota la documentació que particulars i associacions els ha fet arribar, però el que em preocupa és llegir-hi que hi ha discrepàncies internes dins la pròpia comissió i el PSOE, ja que hi ha sectors partidaris de reconèixer totes les víctimes de la guerra, incloent-hi les del bàndol republicà (la negreta és meua).

Com que totes? I com que incloent-hi les republicanes? És que els morts pels extremistes republicans no han sigut ja prou rehabilitats, recordats i beatificats durant aquests darrers seixanta anys i escaig? És que no s'han amagat ja prou tots els morts i represaliats pel franquisme, que ara volen encara diluir més la seva memòria en aquesta espècie de macabre 'café para todos'? És que no hem vist com l'anterior govern del PP negava tot ajut per a excavar les fosses comunes dels assassinats pel franquisme i, en canvi, subvencionava la cerca i repatriació dels cadàvers dels falangistes i feixistes de la División Azul?

Les úniques víctimes que hi ha encara a les terres de tot l'Estat són els demòcrates assassinats per republicans primer i condemnats a l'oblit després, i fins i tot Amnistia Internacional n'ha presentat un informe, que podeu descarregar-vos d' ací...

Com a mostra de la barbàrie feixista que ha governat l'Estat durant quaranta anys, podeu visitar aquests llocs:


I encara diuen que totes les víctimes eren iguals! Quina barra que tenen!



Powered by Castpost

1 Comentaris:

Blogger Carla de Elsinore ha escrit...

Por isso é que aí na Catalunha, aqui, em Portugal ou em qualquer outra parte, sempre haverá vozes que não se calam, vozes que não deixem que a memória se apague.

22 d’octubre, 2005 03:37  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home