dimecres, d’abril 11, 2007

Contra TV3

Tant si ho heu vist en aquest blog com si a les notícies, ja sabreu el perill de tancament que per motius preelectorals pateixen els repetidors de TV3 --instal·lats i mantinguts per particulars i per associacions culturals-- al País Valencià.

Clar que nosaltres ho estem veient des de les mateixes premisses ideològiques d'identitat nacional o, si més no, lingüística i potser molts de vosaltres no haureu tingut l'oportunitat de vore-hi els desficacis blavers si no heu tingut a les mans un exemplar de Las Provincias --que, des de la marxa de Mª Consuelo Reyna, està força moderat-- o fins i tot de l'ABC, així que vos propose la lectura d'aquesta carta al director del Levante-EMV com una mena d'exercici intel·lectual a fi que pugueu fer-vos una 'idea' de la mentalitat d'aquests botiflers moderns:

Levante de Castelló-EMV (09/04/2007)
Secció: Opinión
Cartas al director

A favor de cerrar la emisión de TV3

El Consell (sic) con buen criterio va a clausurar las emisiones de TV3. Ya era hora.

Hay ciudadanos que ven este hecho con la superficialidad de que se trata de una emisión menos a elegir con el mando a distancia. Desgraciadamente no es así. El empeño de Acción Cultural (sic) y de todos los grupos catalanistas que hay en nuestra tierra para que la difusión activa de «lo catalán» y «dels paisos catalans» (sic), ha sido activa y militante desde hace 50 años. Ya lo era en tiempos de Franco.

Ni siquiera el insulto que ha representado para los valencianos la derogación del trasvase del Ebro, ha sido suficiente para retraerse de lo catalán. Incluso muchos valencianos catalanistas no tienen reparos en argumentar de la forma más peregrina la justificación de esa derogación.
(Segueix)
Valencia es Valencia y no tenemos nada que ver con Cataluña. Ni lo hemos tenido en el pasado (!?), ni lo tenemos en la actualidad. Es obligación de los valencianos que se precien de tal condición de (sic) defender nuestra identidad, que está siendo puesta en tela de juicio por TV3 (!?). Exijo al Consell (sic) que de forma inmediata suprima las emisiones de TV3 ya que lo contrario aparte de los aspectos legales --que en este caso es lo de menos--, el gobierno valenciano estaría avalando (!?) la tesis catalana dels «Paisos Catalans» (sic) y haciendo el juego a un grupo de valencianos pro-catalanes de los que deberíamos avergonzarnos los que amamos esta tierra (jàs, coca!).

Joan Martínez Puig. Castelló


Etiquetes de comentaris: , ,

4 Comentaris:

Blogger elzo ha escrit...

Sols puc dir una cosa: Mãemeua!

És que estic curat d'espanto, són molts anys :-)

12 d’abril, 2007 01:55  
Blogger èlsinor ha escrit...

Doncs sort que tens :)

12 d’abril, 2007 17:38  
Blogger Kactus ha escrit...

ei, he arribat al teu blog des del de Nimue que parlava de tu, per curiositat.
Vaya m'he quedat flipada amb això. Realment estan les coses molt mal per allí.
Des d'aquí no ens informen tan sobre el tema. Quan van dir això de tallar emisions de TV3 no podia creure-m'ho i que no es reivindiques gairebé enlloc, ja que és anar contra les llibertats. Però així va el món de malamnet.
El que no tenia ni idea que al país valencià es mantingues TV3 amb assossiacions. Molt fort realment aquest govern!Sols espero que conseguiu que no guanyin.
Ja m'informaràs més sobre el tema!
ciao.

13 d’abril, 2007 12:52  
Blogger èlsinor ha escrit...

Benvinguda, kactus :)

Doncs sí, TV3 es veia/es veu al País Valencià gràcies a l'esforç de particulars i d'associacions com Acció Cultural del País Valencià, que fins i tot va obrir una subscripció popular fa més de vint anys per a fer possible que es puguera vore ací.

Aleshores s'hi lluitava contra el PsoE; ara, contra el PP.

13 d’abril, 2007 14:20  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home