diumenge, de març 05, 2006

Decoració fallera






Imatge: © Detall de Barraca Bar a les Falles de 2004, per Èlsinor.

No és només al carrer on ja comencen a respirar-se les Falles amb les banderoles, els llums, les mascletaes a migdia i els ocasional esclats de masclets, piuletes o trons de bac (que jo he conegut de sempre com a 'boletons') a qualsevol hora del dia, sinó que també els locals de marxa canvien la seua decoració habitual i hi afigen elements festers.

Enguany, pel que ja he pogut vore al Bolsería i a 100 guineas aquest cap de setmana, la decoració predominant és la imitació de grans masclets de color roig, patrocinada per la marca de whisky Ballantine's, que altres anys —i supose que aquest també ho farà— també oferia a la gent mocadors fallers, a més de muntar un stand mòbil amb gogós a la plaça de Saragossa (al final de l'Avinguda d'Aragó, a tocar ja del riu) les nits que hi havia castell de focs artificials.

També alguna de les cambreres dels locals del Carme vesteix ja de manera més informal en comparació a com hi va usualment, i ja s'hi veu alguna peça més de roba texana i els típics mocadors fallers a quadres, de manera que, falten dues setmanes justes per a Sant Josep i nou/deu dies per a la plantà, i ja s'hi percep la festa pertot arreu. Festers que som!