dissabte, de gener 14, 2006

Reciprocitat






Imatge: Cartell de Banda Aceh (Indonèsia) amb guia de vestir musulmana.


Dijous vaig publicar-hi un post en què expressava la meua sorpresa per haver-me trobat al poble dues dones amb burca, i hi discutia amb pedra filosofant si —fins i tot bandejant els arguments morals— no hauríem de tractar aquests casos de manera recíproca a com els tractarien els musulmans (o, segons el cas, qui fóra) en cas contrari.

Doncs bé, mireu quina notícia acabe de trobar-me:

Aerolínea prohíbe Biblias a bordo de aviones para “no ofender” a musulmanes
12/01/2006 - 12:56
IBLNEWS, AGENCIAS

Una aerolínea británica ha prohibido a su personal llevar Biblias, usar crucifijos o medallas de San Cristóbal en los vuelos con destino a Arabia Saudita, para “no ofender” a los musulmanes del país.

La empresa British Midland International (BMI) también ha establecido que las azafatas deben caminar dos pasos detrás de sus colegas hombres y deben cubrirse de los pies a la cabeza utilizando un vestido llamado abaya, según informa el diario londinense the Mirror. Tampoco se permitirán osos de peluche u otros juguetes
similares.

(Segueix)

Las autoridades de BMI explicaron la decisión indicando que las estrictas leyes islámicas, reforzadas por la policía religiosa, prohíben la práctica pública del cristianismo y las figuras de animales.

Un empleado de la aerolínea que pidió no ser identificado comentó que “es increíble que tengamos que respetar sus creencias pero que ellos no estén preparados para respetar las nuestras” y explicó que siempre lleva consigo un crucifijo que su abuela le dio poco antes de morir.

“Tiene un gran valor sentimental y no veo por qué tenga que sacármelo”, añadió.

Por su parte, el sindicato de trabajadores propone que estos vuelos sean optativos para los trabajadores, pero la aerolínea indica que la única forma de no ser parte de estos vuelos sería transferirse de los vuelos al extranjero a los locales, lo que significaría una pérdida de hasta 30 mil libras esterlinas anuales para quienes lo hagan.

Unos 40 trabajadores se han quejado con la aerolínea desde que se abrió la ruta en septiembre del año pasado.

No penseu que això és ja anar massa lluny? Que no té raó l'empleat en allò que hi comenta sobre la no reciprocitat en el tracte? Hem de ser nosaltres sempre els més 'sensibles'? I fixeu-vos-hi que estem parlant de mesures a bord d'avions occidentals, no de països musulmans...

Em sembla que tota aquesta merda del 'políticament correcte' o hipocresia educada que van encetar els anglosaxons no acabarà en res bo, perquè les coses ben clares: al pa, pa, i al vi, vi; que, qui (s')enganya, resta enganyat.


3 Comentaris:

Blogger Ferran Caballero ha escrit...

Quan el respecte es torna imbecilitat... (o "la pela és la pela", suposo que hi deu tenir el seu paper això també)

14 de gener, 2006 17:59  
Blogger èlsinor ha escrit...

I, a banda d'imbecil·litat, en això del 'políticament correcte' jo hi veig també com una condescendència velada que fa que tractem els altres --o els musulmans, ací-- de manera especial, com si foren xiquets incapaços d'entendre'ns, i això sí que és ofensiu, i no el tractar-los d'igual a igual, perquè com més amics, més clars...

14 de gener, 2006 18:27  
Blogger Dan ha escrit...

Sempre cal fugir d'extremismes, ser respectuos i tot això. Però cal exigir el mateix a tothom. Que al final sembla que ens sapiga greu ser occidentals. Tambe mereix un respecte la nostra cultura, oi?
Com es diu... tots moros o tots cristians.
Llastima que costi tant trobar els equilibris. I que costi tant poc torbar-los

14 de gener, 2006 18:34  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home