dilluns, de setembre 26, 2005

Calcetes (!?)


Ara, a més de veure fotografiar-se nues a les embarassades famoses —cosa que, al cap i a la fi és només qüestió de [mal] gust estètic—, els homes ens estem assabentant gràcies als mitjans de difusió públics de les excel·lències de tota mena de productes íntims femenins: compreses, tampons, salvaslips, cremes depilatòries i fins i tot lubrificants vaginals... però les bragues o calces, almenys públicament, continuen sent anomenades calcetes —pense jo que com a calc lingüístic del castellà braguitas, igual de coent—, i continuen desapareixent misteriosament dels calaixos femenins de còmodes i tauletes de nit, mentre que els calçotets masculins acaben fets draps de neteja sense cap contemplació.

I després parlen de discriminació!

1 Comentaris:

Anonymous Anònim ha escrit...

Calcetes

Crec que no diem calcetes per un calc del castellà sinó perquè és una paraula més delicada. Les nenes porten calcetes i això ho l’interioritzem des de petits, quantes fantasies no vam tenir a la infantesa? les calcetes es allò misteriós que ens amaguen les nenes que també fan pipí d’una manera diferent. Tenim la paraula i la peça gravades al cap.
Calces son les de la iaia, aquelles enormes penjades a l’estenedor. També encara per Girona molta gent gran anomena així als pantalons.

brramtanyata@yahoo.es

03 de juny, 2006 11:32  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home