dissabte, de gener 12, 2008

Problema ètic

Hui, un problema ètic que em planteja el que acabe de llegir als periòdics del dia: han fet ben fet en anul·lar el matrimoni --ja consumat-- entre els dos bessons britànics que ignoraven la seua identitat? No és un prejudici cultural que en aquest cas aïllat i extraordinari podria haver sigut omés?

Vistes les circumstàncies, jo hauria sigut més indulgent...
Avui, 12/01/2008

Es casen sense saber que eren bessons
Redacció

L'Alt Tribunal de Londres ha anul·lat el matrimoni entre dos bessons britànics que van ser separats poc després de néixer i que es van casar sense saber que eren germans. El cas, publicat ahir pel diari Evening Standard, es va conèixer a través de Lord David Alton, que va defensar davant del Parlament, en condició de membre de la Cambra dels Lords, "el dret dels fills a conèixer la identitat dels seus pares biològics".

Els bessons, dels quals no ha transcendit cap dada personal, van ser separats poc després de néixer i cap de les dues famílies adoptives els va informar que tenien un germà o una germana. Segons va explicar Lord Alton, "es van conèixer anys després i van sentir una atracció inevitable". La parella no es va assabentar del seu parentiu fins després d'haver consumat el matrimoni.

Aquest cas veu la llum pública dies abans que la Cambra dels Lords hagi de votar -ho farà dimarts- el projecte de llei que permetrà a mares solteres i parelles del mateix sexe sotmetre's a tractaments de fecundació in vitro. Per Lord Alton, aquesta problemàtica es pot agreujar amb l'ampliació dels supòsits de reproducció assistida si es continua sense donar informació als fills sobre els seus orígens biològics.

Etiquetes de comentaris:

2 Comentaris:

Blogger nimue ha escrit...

ai, pobres! també és mala pata! jo els deixaria casar! clar que sí!

13 de gener, 2008 16:18  
Blogger èlsinor ha escrit...

És que, a sobre, casats ja ho estaven, nimue...

13 de gener, 2008 16:52  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home