dijous, de maig 25, 2006

Nivell de la mar







Imatge: Parque Nacional de los Glaciares (Argentina).

Tot seguint amb el tema estrella de la setmana, l'aigua, ¿sabíeu que, si continua el desglaçament dels pols al mateix ritme que fins ara, el nivell de la mar pot arribar a pujar fins a un metre a finals de segle?

Pel que sembla, durant els darrers cent anys ha estat pujant a un ritme de 1'44 mil·límetres per any, mentre que ara ho fa a uns 1'75 mil·límetres, la qual cosa suposa una pujada d'entre 28cm i 34cm, si bé les previsions de l'IPCC (International Panel for Climate Change) parlaven de 9cm a 88cm; a l'Estat espanyol hom parla d'una pujada de 10cm a 68cm.

Això tindria una gran repercusió en costes i deltes...que és justament la nostra característica geogràfica més important, i el lloc on més s'hi concentra la nostra població.

(Segueix)

Així, a finals d'aquest segle XXI, i amb una pujada de només 1m del nivell de la mar, el paisatge costaner de València ciutat podria ser el següent:


Podreu trobar més simulacions d'aquestes a Flood Maps; si més no, podeu començar-hi amb Castelló, Barcelona ( 1-2 ) i Tarragona, i després variar els nivells de la mar.


[Via No puedo creer que lo hayan inventado]