dijous, d’octubre 25, 2007

Ubuntu 7.10

Hui fa una setmana que ha eixit a llum la nova versió de l'Ubuntu, la 7.10 Gutsy Gibbon (el 7 per l'any, i el 10 pel mes).

Jo he de confesar que des del MS-DOS vaig passar directament al Windows 95 i encara hi sóc --bé, realment estic amb el Windows XP i amb el Mozilla Firefox com a navegador web predeterminat (del Windows Vista sí que no en vull saber res)--, però com a sistema alternatiu tinc instal·lat l'Ubuntu, sobretot per la insistència del meu germà amb el Linux, i me l'actualitze cada sis mesos.

La veritat és que, quan l'he usat, m'hi he quedat molt content, i el faria servir abans que instal·lar-me el Windows Vista i les seues limitacions i imposicions; de fet, per això me'l vaig instal·lar: per a anar acostumant-m'hi. I no decepciona: a la robustesa i fiabilitat dels sistemes Linux hi afig la facilitat d'ús i estètica dels Windows i Macintosh...i un incomptable nombre de programari lliure i de codi obert, per la qual cosa no heu de pagar ni un cèntim.

Predeterminats --i en la nostra llengua!-- hi duu el Mozilla Firefox com a navegador web, i, de paquet ofimàtic, l'OpenOffice, que no li té res a envejar al de Microsoft Office, amb el que és perfectament compatible; a més, pots trobar-hi The Gimp, editor de gràfics d'una potència similar a la del Photoshop, i clònics --o originals-- de gairebé qualsevol programa del tipus que vulgues, des del MSN Messenger a l'Autocad. I, torne a dir-ho, tot debades, així, que no és d'estranyar que hi haja companyies que ja hagen començat a vendre els seus ordinadors amb l'Ubuntu com a sistema operatiu instal·lat en lloc dels productes de Microsoft.

I per si voleu provar-lo sense instal·lar-vos-el, podeu descarregar-vos i usar un CD autònom (més conegut mitjançant l'anglès LiveCD), que pot executar-s'hi sense tocar per a res el disc dur del vostre ordinador. Si no el coneixeu, aquest sistema operatiu, feu-ho, que vos sorprendrà.

Etiquetes de comentaris: , ,

6 Comentaris:

Blogger flor ha escrit...

recuerdo que hace un tiempo utilicé el linux y el openoffice y no me iba nada mal, pero mira, al final terminé sucumbiendo al microsoft... en fin, que me parece de maravilla que se sigan desarrollando los sistemas operativos libres.

25 d’octubre, 2007 19:33  
Blogger nimue ha escrit...

ai, Elsinor... molt em tem que faries bones migues amb el meu amic Giorgio...
http://anotacionsalmarge.blogspot.com/

25 d’octubre, 2007 19:34  
Anonymous Anònim ha escrit...

Penso que si vols un ordinador per escriure texts, mails, blocs i navegar per internet i de tant en tant escoltar música o veure una pel·lícula el teu ordinador és un mac.

I per la resta de mortals l'Ubuntu va de mort. Si vens de windows costa una mica fins que trobes alternatives, però amb una miqueta d'esforç en trobes de molt bones.

Jo estic desitjant acabar el projecte (que necessita Access i SQL Server i haig de tenir windows per nassos) per actualitzar el meu ubuntu (la 6.10) que el tinc oblidadet, però és que després no penso pas utilitzar windows a menys que sigui estrictament necessari... i si ho és tiraré de VMWare en màquina virtual (que per cert tinc un windows virtual a un mac i va fi fi...)

:)

25 d’octubre, 2007 19:45  
Blogger èlsinor ha escrit...

Doncs tot això ja saps que ho fa perfectament l'Ubuntu, carquinyol. No sé jo el perquè d'aquest prejudici, però el mac és que ni me'l plantege, així de cabut sóc.
Per cert que el meu germà també té el windows a una màquina virtual...sota linux.

25 d’octubre, 2007 21:43  
Blogger èlsinor ha escrit...

Hehehe...Només em moc a un nivell bàsic-mitjà, nimue.

25 d’octubre, 2007 21:45  
Blogger èlsinor ha escrit...

I molta vida que té --i que li queda!-- a l'Ubuntu, Jo.

25 d’octubre, 2007 21:45  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home