divendres, de setembre 15, 2006

Festes de Benicàssim



Imatge: Programa de festes de Benicàssim d'enguany.

Aquesta vesprada, amb la verificació tècnica i posterior exposició dels vehicles participants en el XXVIII Ral·li Costa Azahar 'Premi Benicàssim' primer, i amb la presentació oficial de les Reines Major i Infantil i llurs Dames d'Honor més tard, comencen les festes patronals de Benicàssim.

Les festes, en honor a Sant Tomàs de Villanueva, per a mi tanquen la temporada d'estiu a Benicàssim, ja que m'agafen a València i només hi vinc el cap de setmana: els dos darrers de setembre (coincidents amb les festes), per a eixir pel propi Benicàssim; i els dos primers d'octubre (incloent-hi el pont del dia 9 o del 12 depenent dels anys), en Castelló.

Des de començaments de setembre ja s'hi nota el descens de gent, almenys de la que ix per la nit, i més encara perquè s'hi ajunten les festes patronals de moltes poblacions de la província de Castelló: així, els dos primers caps de setmana han sigut les festes de Vila-real (que és la segona ciutat més gran —i important— de la província) i de Borriana, i crec que d'Almassora, Betxí, l'Alcora..., de manera que la festivitat de Sant Tomàs fa que s'òmpliguen per darrera vegada els carrers de Benicàssim.

Allò que no m'agrada, però, és que, en tancar els locals cap a les 3.30h, ara ja no val la pena anar ni a La Coquette ni a Sal & Sal perquè no hi haurà ningú, sinó que tothom està al recinte firal, instal·lat al voltant d'on hi era l'estació de la Renfe i que ara són aparcaments públics.

El lloc no és gaire gran, i s'hi amunteguen les casetes —amb bastants dels propis locals nocturns i amb els mateixos cambrers— sense separació entre unes i altres, amb la qual cosa t'hi trobes amb tot tipus de gent i —el que és pitjor— d'edat, sobretot amb adolescents que han començat ja la nit de botelló i que, amb l'excusa de les festes, no se sap ni com acabaran; si a això li afegiu que segurament passarà com l'any passat, que només hi havia tres wàters públics —un de dones, un altre d'homes i un de minusvàlids—, i que enguany l'Ajuntament serà el qui posarà la música per a tot el recinte, ja vos podeu imaginar què pot eixir-ne, de tot això.

De totes maneres jo em reconforte pensant que, almenys, ja hi ha deixat de ploure.

Etiquetes de comentaris: ,

4 Comentaris:

Blogger nimue ha escrit...

jo no he sigut mai de festa major, no m'acaba d'agradar l'ambient, els adolescent de botellon, els pseudowaters públics... però vaja, que espere que molt bé per Benicassim i que no us caiga la tempesta del segle!

16 de setembre, 2006 10:40  
Blogger Ainalma ha escrit...

Home, jo de tu intentaria gaudir-les al màxim! Ací només tenim les fogueres de Sant Joan, i ja fa 4 anys que, per una cosa o per una altra, no les puc gaudir. Aprofita, aprofita!

16 de setembre, 2006 13:43  
Blogger èlsinor ha escrit...

Sí, ainalma, que són les que marquen la fi de l'estiu.

16 de setembre, 2006 16:23  
Blogger èlsinor ha escrit...

No, nimue, ploure ja no ha de ploure-hi més, i jo també solc fugir de les festes majors, però les casetes del recinte firal mantenen més o menys els clients dels locals corresponents, i així es fa més tolerable.

16 de setembre, 2006 16:27  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home